Inställningar för kakor

Integritet är viktigt för oss, så du har möjlighet att inaktivera vissa typer av lagring som kanske inte är nödvändiga för webbsidans grundläggande funktion. Att blockera kategorier kan påverka din upplevelse på webbplatsen.

Acceptera alla kakor

Dessa kakor krävs för att aktivera grundläggande webbplatsfunktionalitet.

Alltid
aktiva

Stäng rutan för inställningar

Dessa kakor låter webbplatsen komma ihåg val du gör och ger förbättrade, mer personliga funktioner.

Dessa kakor hjälper oss förstå hur väl webbplatsen fungerar, hur besökare interagerar med webbplatsen och om det kan finnas tekniska problem.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Årskurs 7-9

Högstadiet

På vår nedervåning huserar både mellanstadiet och högstadiet. Varje klass har ett eget hemklassrum och mentorer. Skolan öppnar nedervåningen en halvtimme innan skolstart så eleverna tillsammans med en vuxen kan börja dagen med att sitta och prata med varandra och starta dagen på ett lugnt och trivsamt sätt. 

Personal på högstadiet på Piggelinen

Välkommen till oss på högstadiet

På högstadiet ska eleverna fördjupa och utveckla sina ämneskunskaper. Därmed kommer de att få möta flera ämnesinriktade lärare utöver sin mentor. Då lärarna arbetar tätt med alla elever möjliggör det samarbete kring elevernas bästa.

Inriktning, utveckling och framtid

På högstadiet har vi en rörelseprofil där eleverna under 2 h i veckan får tillfälle att fördjupa sina kunskaper. Högstadiet har flera friluftsdagar under läsåret då eleverna får prova på olika aktiviteter som till exempel kanot, bågskytte, golf m.fl. Aktiviteterna varierar från år till år. Vi har också heldagar med orientering och skolans egna variant av Triathlon.

Rörelseprofil

  • Prova nya idrotter
  • Nyttig frukost
  • Pulshöjande aktiviteter
  • Uppmuntra rörelse
  • Fysisk aktivitet

Utveckling och framtid

Vi har höga och positiva förväntningar på våra elever. I undervisningen utmanas eleverna att reflektera och diskutera för att utveckla och fördjupa sina kunskaper. Eleverna ska känna trygghet i att uttrycka sina åsikter och tankar, samtidigt respektera att andra kan ha en helt annan åsikt. Eleverna har nu gått flera år i skolan och lärt sig mycket. Högstadiet vill ta vid och skapa en positiv, strukturerad och omsorgsfull studiemiljö där våra elever kan fortsätta utveckla sina kunskaper.