Inställningar för kakor

Integritet är viktigt för oss, så du har möjlighet att inaktivera vissa typer av lagring som kanske inte är nödvändiga för webbsidans grundläggande funktion. Att blockera kategorier kan påverka din upplevelse på webbplatsen.

Acceptera alla kakor

Dessa kakor krävs för att aktivera grundläggande webbplatsfunktionalitet.

Alltid
aktiva

Stäng rutan för inställningar

Dessa kakor låter webbplatsen komma ihåg val du gör och ger förbättrade, mer personliga funktioner.

Dessa kakor hjälper oss förstå hur väl webbplatsen fungerar, hur besökare interagerar med webbplatsen och om det kan finnas tekniska problem.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Årskurs F-3

Lågstadiet

På vår övervåning hittar ni F-3 tillsammans med fritids. Här finns även ett bibliotek, målarverkstad, matteverkstad, elevhälsan, samt personalens arbetsrum. Klasserna på lågstadiet samarbetar ofta och har gemensamma tema-arbeten och temadagar under året. Det här skapar en härlig gemenskap där alla känner alla.

Personal på lågstadiet på Piggelinen

Välkommen till oss på lågstadiet

Vi tror på ett strukturerat men varierat arbetssätt för att kunna möta alla elever. Vi har allt från traditionell katederundervisning till praktiska utepass. Elever lär sig på olika sätt och vi ska se till att alla får möjlighet att lära sig. Vi hoppas också att eleverna har roligt på vägen!

Läsa, skriva och räkna

En stor del av undervisningen på lågstadiet handlar om att läsa, skriva och räkna. De här färdigheterna är grundläggande för den fortsatta skolgången. På Piggelinen använder vi forskningsbaserade Bornholmsmodellen i förskoleklass för att stimulera barns språkliga medvetenhet.

Eleverna i årskurs 1-3 jobbar med bokstavsövningar, skrivövningar, samt laborativa övningar för att vidare stärka elevernas språkkänsla. Eleverna utvecklar sitt språk i tal, läsning och i skrift genom bland annat ordkunskap, stavning, meningsbyggnad, eget skrivande och läsförståelse. De arbetar även med språklekar, läsning, lässtrategier, eget skrivande, att skriva olika sorters texter, kommunikation och digitalt berättande.